Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates kavurması, patates kavurması çok sevilerek tüketilen bir yemek ve meze tarifidir. Sade veya etli yapılabilir. Yemeklerin yanında çöm sevilerek tüketilir. Pilavların yanında çok hoş olur. Okullarda yapılan kermeslerde, kadınlar arası yapılan günlerde, beş çaylarında, sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerin de tüketilir. Akşam yemeklerinde daha çok kuş başı et ve kıyma kullanılarak yapılır. Günlük kahvaltılarda falan da sade yapılır. İkisinde de tarif aynıdır. Tek fark içerisine et veya kıyma eklenmesidir. Patates kavurması yapımında soğan çok ayrı bir lezzet verir bu nedenle bol soğanlı yapmanızı tavsiye ederim. Fakat patates yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bu nedenle kilo problemi yaşayanlar dikkatli bir şekilde tüketilmelidir. Patates kavurması tarifine bakalım.

Patates kavurması yapımı için gerekli malzemeler
  • Altı yedi tane patates
  • İki yüz gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • İki çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Patates kavurması nasıl yapılır?

Patates kavurması için ilk olarak patatesler yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su konulur. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Patatesler haşlanır. Patatesler tencerede biraz geç haşlanır bu nedenle isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencerede çok daha kısa süre de haşlanacaktır. Zamanınız yoksa düdüklü tencere tercih edebilirsiniz. Patatesler haşlanırken siz harcını hazırlayabilirsiniz. Bunun için kıyma bir tavaya alınır ve ocağa konulup altı açılır. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir suyunu çekince yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilir ve ardından üç adet soğan soyulur yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır. Doğranan soğanlar da tavaya ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salça da kavrulur. Bu esnada patatesler kontrol edilir ve pişen patatesler süzülerek soğuması için soğuk suya tutulur ki rahatlıkla soyulsun. Patatesler soyulur ve derin bir kaba alınır. Tamamen ezilmiş olarak seviyorsanız patates ezici yardımı ile ezilir ve o şekilde tavaya eklenir. Çok ezilmiş istemiyorsanız bıçak yardımı ile küp-küp doğranır. Doğranan patatesler tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır. Üzerine bir tatlı kaşığı pul biber iki çay kaşığı karabiber bir tatlı kaşığı tuz atılır. İyice karıştırılıp beş dakika kadar kavrulur. Ardından ocak kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Patates Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri