Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma, Biber vitamin deposu olan bir sebze çeşididir. Birçok yemek tarifi yapılmaktadır. Bunlardan biri de biber kavurmadır. Benim de sıklıkla yaptığım bu tarif, kuru biberle yapılmaktadır. Tarife geçmeden önce biberin nasıl kurutulduğunu anlatmak isterim. Öncelikler yaz mevsiminde kurutmalık biberler alınır yıkanır. İster yemeklik doğranıp, istenildiğinde de bütün olarak ipe serilip güneşte kurutulur.

Biber Kavurma Malzemeleri
  • 7-8 adet kurutulmuş biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
Biber Kavurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru biberler 3-4 saat önceden sıcak suda ıslatılmalıdır. Daha sonra soğanlar yemeklik doğranıp, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulmalıdır. Daha sonra salça ve baharatlarda eklenip biraz birlikte kavrulmalıdır. En son kurutulmuş biberlerde koyulup hepsi iyice birbirine karıştırılmalıdır. Daha sonra servis edilebilir. Lezzetli, pratik ve aynı zamanda çok vitaminli olan biber kavurma tarifini sizlerde deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Biber Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri