Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma,
Kahve kavurma, yeşil kahve taneciklerinin içtiğimiz kahve haline gelmesi için kavrulup kahverengi rengini alması işlemine denir. Yeşil kahve çekirdekleri uzun süre saklanabilir fakat kavrulduktan sonra en fazla 2-3 hafta içinde tüketilmelidir. Kahvenin kavrulması, yeşil kahve çekirdeğindeki saklı kalan aroma ve tadı ortaya çıkarır. Yeşil çekirdekli haliyle kahvenin hiçbir tadı ve kokusu yoktur. Kavrulduktan sonra koku ve tadını alır. Ağıza alındığında yumuşak, sert ve süngerimsi bir dokuya sahiptir ve ot tadı verir. Yüksek sıcaklıkta kavrulan yeşil kahve tanecikleri çabuk bir şekilde soğutulur. Soğumaya başlarken kavrulan kahve taneciklerinde kahve kokusu alınır.

Kavrulan kahve; açık, orta ve koyu kavrulma olarak farklı şekillerde kavrulur.

Açık Kavrulmuş:
Rengi açık kahverengidir. Bu kavrulma şekli daha çok ılıman ortamda yetişen yumuşak içimli kahve çekirdekleri için tercih edilir. Kahve taneciklerinin üzerinde kavrulduktan sonra az ısıya maruz kaldığı için yağlanma çok olmaz.

Orta Kavrulmuş:
Hafif koyulukta bir kahverengine sahiptir. Tadı daha serttir, yüzeyde ise yine az ısıdan dolayı yağ bulunmaz. Daha çok Amerika'da tercih edilir.

Koyu Kavrulmuş:
Parlak siyaha çok yakın bir renge sahiptir. Yüksek ısıda kavrulduğu için yüzeyi oldukça yağlıdır ve tadı acımsıdır.

Kavurma Süreci

Sararma:
İlk birkaç dakika yeşil kahve çekirdeği rengini korur. Daha sonra hafif hafif kavrulmaya başlar ve ot kokusu verir.

Buharlaşma:
Kavrulan kahve çekirdeği yüksek ısı nedeniyle su kaybederek buharlaşır.

İlk Çatlama:
Kavrulan kahve çekirdeği kavruldukça buharlaşır ve kahve kokusunu vermeye başlar. Kavrulma devam ederken ilk çatlama süreci gözlenir. Kahve çekirdekleri çatlamaya başlar. Çekirdeğin yapısındaki şeker karamelize olur, çekirdek içindeki nem ayrışır ve böylelikle çekirdeğin yapısı değişir. Kavrulan kahve taneciklerinde yağlanma görülür.

İlk Kavrulma Süreci:
İlk çatlama olduktan sonra kahve tanecikleri isteğe göre kavrulur: açık, orta veya koyu kavrulmuş olarak. Bu kavrulma sürecinde kahve hem tadını hem de kokusunu tam olarak alır.

Karamelizasyon:
Kahve çekirdeğinin içindeki şeker karamelize olmaya devam eder. Yağlar ayrılır ve kahve taneciğinin rengi koyu bir hal alır. Faydalı bir kahve içmek isteniyorsa bu aşamadan sonra kahvenin kavrulmaya devam edilmesi tavsiye edilmez. Ancak isteyen damak tadına göre acı kahve olacak şekilde kavurmaya devam edebilir.

Kahve Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri