Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan kavurması, Ülkemizde soğan sebzesinin büyük önemi vardır. Hemen hemen her bölgemizde yetiştirilen soğanın kullanım alanı oldukça geniştir. Genelde yemeklerde sıkça kullandığımız soğan vaz geçilmez bir antibiyotiktir. Soğan kavurması da bir yemek çeşididir.

Soğan kavurması için gerekli olan malzemeler
  • Yarım kilo soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe göre birazcık kıyma
Soğan Kavurması Nasıl Yapılır?

Önceden soyup yıkadığımız soğanları doğrayıp tavaya koyuyoruz, yağını eklediğimiz soğanların hafif pembeleşinceye kadar çeviriyoruz. (Eğer içinde kıyma sevenler varsa onu da soğanların ardına ekleyerek bilirler). Daha sonra yeşil biberlerimizi küçük küçük doğrayıp tavamızın içine ekliyoruz, birazda biberler soğanla birleşince ardından önceden doğramış olduğumuz domatesleri de ekliyoruz. Daha sonra birazcık da domateslerimizle buluşturup tenceremizle kapağını kapatıyoruz. Sık sık karıştırdığınız soğanları yarım saate pişmesine yardımcı oluruz ve yarım saat sonra da servise hazır afiyet olsun.

Soğan Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri