Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma

Kuzu kavurma, kuzu etinin yüksek sıcaklıkta az miktarda yağ kullanılarak pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Kavurma, yiyeceklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşmesi sonucu lezzetlerinin artması yöntemidir. Et kavurması, etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir. Bu yöntemde genellikle hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımları tercih edilir.

150 Gram Et Kavurmanın Kalori Değeri

150 gram kuzu kavurmanın kalori değeri yaklaşık 360 kaloridir.

Kuzu Kavurma İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kol veya but (kuşbaşı doğranmış)
  • 200 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz

Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?

200 gram çekilmiş kuyruk yağını kavurma yapacağımız tencereye alın ve yağını bırakana kadar kızartın.

Yağ ılık olacak şekilde soğumaya bırakın. Ilımış olan yağı tekrar ocağa alın ve kuşbaşı doğranmış eti tencereye ilave edin. Orta ateşte kendi bıraktığı suda haşlayın. Bıraktığı suyu çektikten sonra, istenirse 1 çay bardağı kadar kaynatılmış su ilave edin. Et suyunu çektikten sonra, sırasıyla pul biber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Etler kızarana kadar karıştırmaya devam edin. Kızarmış eti ocaktan alın ve servis edin.

Sebzeli Kuzu Kavurma İçin Malzemeler

  • 800 gram kuzu kol veya but (kuşbaşı doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 150 gram çekilmiş kuyruk yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz

Sebzeli Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?

800 gram eti haşlamak için bir tencereye alın ve haşlayın.

150 gram çekilmiş kuyruk yağını kavurma yapacağınız tencereye alın ve yağını bırakana kadar kızartın. Yağı soğumaya bırakın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve ılımış olan yağı tekrar ocağa alın. Tencereye sarımsakları ekleyip karıştırın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin ve az kavurun. Haşlanmış eti ilave edin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişmeye yakın, sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve servis edin.

Ekstra Bilgiler

Kuzu kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Etin daha lezzetli olması için bir gün önceden marine edilmesi önerilir. Marine işlemi için zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve limon suyu kullanılabilir. Ayrıca, kuzu etinin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Kuyruk yağı kullanımı, kuzu kavurmanın lezzetini artırır ancak arzu edilirse zeytinyağı veya tereyağı da kullanılabilir.

Kuzu Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri