Kuzu Kavurma Kuzu kavurma, kuzu etinin yüksek sıcaklıkta az miktarda yağ kullanılarak pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Kavurma, yiyeceklerin yüzeylerindeki şekerlerin karamelleşmesi sonucu lezzetlerinin artması yöntemidir. Et kavurması, etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramadan servis edilmesidir. Bu yöntemde genellikle hayvanların bonfilesi, kol ve but kısımları tercih edilir. 150 Gram Et Kavurmanın Kalori Değeri 150 gram kuzu kavurmanın kalori değeri yaklaşık 360 kaloridir. Kuzu Kavurma İçin Malzemeler
Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır? 200 gram çekilmiş kuyruk yağını kavurma yapacağımız tencereye alın ve yağını bırakana kadar kızartın. Yağ ılık olacak şekilde soğumaya bırakın. Ilımış olan yağı tekrar ocağa alın ve kuşbaşı doğranmış eti tencereye ilave edin. Orta ateşte kendi bıraktığı suda haşlayın. Bıraktığı suyu çektikten sonra, istenirse 1 çay bardağı kadar kaynatılmış su ilave edin. Et suyunu çektikten sonra, sırasıyla pul biber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Etler kızarana kadar karıştırmaya devam edin. Kızarmış eti ocaktan alın ve servis edin. Sebzeli Kuzu Kavurma İçin Malzemeler
Sebzeli Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır? 800 gram eti haşlamak için bir tencereye alın ve haşlayın. 150 gram çekilmiş kuyruk yağını kavurma yapacağınız tencereye alın ve yağını bırakana kadar kızartın. Yağı soğumaya bırakın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve ılımış olan yağı tekrar ocağa alın. Tencereye sarımsakları ekleyip karıştırın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin ve az kavurun. Haşlanmış eti ilave edin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye domatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişmeye yakın, sırasıyla karabiber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve servis edin. Ekstra Bilgiler Kuzu kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Etin daha lezzetli olması için bir gün önceden marine edilmesi önerilir. Marine işlemi için zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve limon suyu kullanılabilir. Ayrıca, kuzu etinin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Kuyruk yağı kullanımı, kuzu kavurmanın lezzetini artırır ancak arzu edilirse zeytinyağı veya tereyağı da kullanılabilir. |