Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması, ıspanak amararhaceae familyasından olan yaprağı koyu yeşil, parlak ve etli, sarımsı yeşildir. Çocukluğumuzdan bu yana Temel Reis tarafından ve ailelerin faydalarını anlatmakla bitirilemeyen protein bakımından oldukça yüksek olan besindir. A, B, C, E grubu vitaminlerini içerir. Magnezyum, fosfor, iyot minerallerini ve demir yönünden zengin olduğu iddia edilir. Bu değerli bitki mutfaklarımızda birçok yemekte sofralarımızı süslemektedir.

Ispanak kavurması için malzemeler
  • 1 baş büyük kuru soğan
  • 300 gram ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
Ispanak kavurması nasıl yapılır?

Ispanakları güzelce temizleyip yıkayıp kesme tahtasında doğrayalım. Bir tencerede az suda haşlayalım, süzüp bir kenara koyalım. Başka bir tavaya soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım. İçine süzülmüş olan ıspanakları atıp karıştıralım, üzerine salçayı, tuzu, sumağı ve karabiberi atalım bunlarla beraber bir süre daha pişirelim. Üstüne yumurtaları kırıp pişmesini bekleyelim. Ocağı kapatıp servis tabağına koyalım.

Afiyet olsun.

Ispanak Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Soğanlı Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri