Ispanak Kavurması Ispanak, Amaranthaceae familyasından gelen, yaprakları koyu yeşil, parlak ve etli, sarımsı yeşil renkte olan bir bitkidir. Çocukluğumuzdan bu yana Temel Reis karakteri ve aileler tarafından faydaları anlatılamayan, protein bakımından oldukça zengin bir besindir. A, B, C, E grubu vitaminlerini içerir. Ayrıca magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve demir yönünden de oldukça zengindir. Bu değerli bitki, mutfaklarımızda birçok yemekte yer almakta ve sofralarımızı süslemektedir. Ispanak Kavurması İçin Malzemeler
Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır? Ispanakları güzelce temizleyip yıkayarak kesme tahtasında doğrayın. Bir tencerede az suda haşlayın ve süzerek bir kenara koyun. Başka bir tavaya soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. İçine süzülmüş ıspanakları ekleyip karıştırın. Üzerine biber salçasını, tuzu, sumağı ve karabiberi ekleyerek bir süre daha pişirin. Üstüne yumurtaları kırıp pişmesini bekleyin. Ocağı kapatıp servis tabağına alın. Ekstra Bilgiler Ispanak kavurması yaparken ıspanakların fazla suyu süzülmezse yemeğiniz sulu olabilir. Bu nedenle ıspanakları iyice süzmek önemlidir. Ayrıca, soğanları kavururken hafif pembemsi bir renk alana kadar kavurmanız lezzetini artıracaktır. Yumurtaları ekledikten sonra karıştırmadan, yumurtaların bütün kalmasına dikkat ederseniz, sunum açısından daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |