Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan kavurma, sebze yemekleri sevenlerin en çok tercih ettikleri ana yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yaz mevsiminde ne yiyeceğiz sorunu yaşayanların da tercih ettikleri yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Patlıcan yemeklerini seven kişiler arasında yer alıyorsanız bu yemeği kesinlikle çok beğenecek ve zahmetsiz bir şekilde severek hazırlayabileceksiniz.

Patlıcan Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo patlıcan
  • 1/2 kilo patates
  • 3-4 adet yeşil biber (Acıdan hoşlananlar arasındaysanız acı sivri biber kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
Patlıcan Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanlarımızı soyup küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra bu patlıcanları soğuk suda bekleterek acısının çıkmasını sağlıyoruz. Patlıcanlar bekletilirken domatesleri de soyup küp-küp doğruyoruz. Biberi de doğradıktan sonra yemeğimizi yapma aşamasına geçiyoruz. Bunun için öncelikle orta büyüklükte bir tencereye suda beklettiğimiz patlıcanları suyunu sıkarak alıyoruz. Üzerine domates, biber, tuz ve son olarak zeytinyağını gezdirerek ekledikten sonra orta harlı ateşte tenceremizin ağzını kapatmadan açık olarak pişiriyoruz. Domateslerimiz suyunu saldıktan sonra da yine tencerenin ağzı açık bir şekilde hafif ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu şekilde pişirdiğiniz zaman 30 dakika beklettiğiniz yemeğinizin patlıcanlarının da yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmelisiniz. Piştikten sonra da tencerenin altını kapatıp soğuması için bekletebilirsiniz. Bu yemek soğuduktan sonra yoğurtla birlikte ya da seviyorsanız kuru soğanla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Patlıcan Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdek Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fındık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Antep Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri