Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patlıcan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kavurma

Patlıcan kavurma, sebze yemekleri sevenlerin en çok tercih ettiği ana yemeklerden biridir. Özellikle yaz mevsiminde "Ne yiyeceğiz?" sorunu yaşayanların da favori yemeklerinden biridir. Patlıcan yemeklerini sevenler arasında yer alıyorsanız bu yemeği kesinlikle çok beğenecek ve zahmetsiz bir şekilde severek hazırlayabileceksiniz.

Patlıcan Kavurma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 1/2 kilo patates
  • 3-4 adet yeşil biber (acıdan hoşlananlar acı sivri biber kullanabilir)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4-5 adet domates

Patlıcan Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak patlıcanları soyup küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra bu patlıcanları soğuk suda bekleterek acısının çıkmasını sağlıyoruz. Patlıcanlar bekletilirken patatesleri soyup küp küp doğruyor ve yeşil biberleri de küçük parçalara kesiyoruz. Domatesleri de soyup küp küp doğradıktan sonra yemeğimizi pişirme aşamasına geçiyoruz. Orta büyüklükte bir tencereye suda beklettiğimiz patlıcanları alıp suyunu sıkıyoruz. Üzerine domates, patates, biber, tuz ve son olarak zeytinyağını ekliyoruz.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra orta harlı ateşte tencerenin kapağını kapatmadan pişiriyoruz. Domatesler suyunu saldığında, tencerenin kapağını kapatarak hafif ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika pişirdiğimiz yemeğin patlıcanlarının yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ediyoruz. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra tencerenin altını kapatıp soğuması için bekletebiliriz.

Bu yemeği soğuduktan sonra yoğurtla birlikte ya da seviyorsanız kuru soğanla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri