Sabah kalkıp "acaba kahvaltıya ne yapsam" diye düşünürken, sabah kahvaltısını öğlen yemeği niyetine yiyenlerdenseniz, işte size hem pratik hem de enfes bir Yumurtalı Pazı Kavurması tarifi. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunar. Yumurtalı Pazı Kavurması İçin Gereken Malzemeler
Yumurtalı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır? Pazının yaprakları ve sapları ayrı ayrı doğranır ve bol suda iyice yıkanarak temizlenir. Kaynamış suya önce saplarını 10 dakika kadar, daha sonra üzerine yapraklarını atarak 5 dakika kadar daha kaynatılır. Bunun nedeni saplarının geç haşlanıyor olmasıdır. Haşlandıktan sonra suyunu süzerek soğumaya bırakıyoruz. O sıra kavurma yapacağımız tavamıza yağlarımızı koyuyoruz ve piyazlık şeklinde doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz. Sonrasında pazılarımızın suyunu elimizle iyice sıkıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Bu esnada tuzu ve karabiberi de ilave edebilirsiniz. Yine hoşlandığınız baharatları da katabilirsiniz. Bu şekilde 5 dakika kadar daha kavrulur ve yumurtalar kırılır. Yumurtalar piştikten sonra Yumurtalı Pazı Kavurmasını servis edebilirsiniz. Servis ve Ekstra Bilgiler Yumurtalı Pazı Kavurması sıcak servis edilmelidir. Yanına yoğurt veya domates sosu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, bu tarifin besin değerini artırmak isterseniz, içerisine küçük doğranmış kırmızı biber veya sarımsak ekleyebilirsiniz. Pazı, demir ve C vitamini açısından zengin olduğu için bu tarif, sağlıklı bir öğün alternatifi sunar. Afiyet olsun. |