Turşu kavurması, ilk defa duyanlar için çok ilginç gelebilir, ancak son zamanlarda en sık yapılan kavurmalar arasındadır. Turşu kavurmasının en çok Karadeniz bölgesinde yaşayan kişiler tarafından severek tüketildiği bilinmektedir. Özellikle kış aylarında ister akşam yemeğinde isterseniz çayın yanında hazırlayabileceğiniz çok farklı bir lezzettir. Oldukça basit olan turşu kavurması, çok pratik bir kavurma türüdür. Özellikle Karadeniz bölgesindeki kişiler fasulye turşusu kavurmasını tercih etmektedirler. Şimdilerde ister batı olsun ister doğu olsun her bölgede turşu kavurması oldukça beğeni kazanmıştır. Her kişinin damak tadı farklıdır; turşu kavurmasına mayonez ya da sumak tarzı malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu lezzetler turşu kavurmasına çok yakışıyor. Arkadaşlarınıza ya da sevdiklerinize turşu kavurmasını denememişlerse mutlaka hazırlayarak denemelerini sağlayın. Onlar da emin olun severek ve beğenerek turşu kavurmasını yiyecektir. Günümüzde kış ayında tüketilen turşu kavurması için hanımlar mevsiminde bol bol turşu kurarak hazırlık yapmaktadır. Bu arada turşu kavurması sadece fasulye ile değil, aynı zamanda karışık turşu, lahana turşusu, domates turşusu vb. turşular ile pratik olarak hazırlanabilmektedir. Turşu Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır? Ekstra Bilgiler ve İpuçları |