Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Turşu Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Turşu kavurması, ilk defa duyanlar için çok ilginç gelebilir, ancak son zamanlarda en sık yapılan kavurmalar arasındadır. Turşu kavurmasının en çok Karadeniz bölgesinde yaşayan kişiler tarafından severek tüketildiği bilinmektedir. Özellikle kış aylarında ister akşam yemeğinde isterseniz çayın yanında hazırlayabileceğiniz çok farklı bir lezzettir. Oldukça basit olan turşu kavurması, çok pratik bir kavurma türüdür. Özellikle Karadeniz bölgesindeki kişiler fasulye turşusu kavurmasını tercih etmektedirler. Şimdilerde ister batı olsun ister doğu olsun her bölgede turşu kavurması oldukça beğeni kazanmıştır. Her kişinin damak tadı farklıdır; turşu kavurmasına mayonez ya da sumak tarzı malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu lezzetler turşu kavurmasına çok yakışıyor. Arkadaşlarınıza ya da sevdiklerinize turşu kavurmasını denememişlerse mutlaka hazırlayarak denemelerini sağlayın. Onlar da emin olun severek ve beğenerek turşu kavurmasını yiyecektir. Günümüzde kış ayında tüketilen turşu kavurması için hanımlar mevsiminde bol bol turşu kurarak hazırlık yapmaktadır. Bu arada turşu kavurması sadece fasulye ile değil, aynı zamanda karışık turşu, lahana turşusu, domates turşusu vb. turşular ile pratik olarak hazırlanabilmektedir.

Turşu Kavurması İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • İsteğe bağlı olarak karışık turşu
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bol miktarda maydanoz (İsteğe bağlı)
  • Yapacağınız turşu kadar kuru soğan
Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

Önce karışık turşunuzu ince şekilde doğrayalım. Fazla tuzunu alması için suyun içerisinde biraz bekletelim. Tuzu alınan turşunun suyunu sıkarak tabağın içerisine alalım. Daha sonra tavanın içerisine sıvı yağı koyalım ve soğanları küp gibi doğrayarak kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra biber salçasını ekleyelim ve turşuyu da ekleyelim ve kavurma işlemine devam edelim. Hafif ateşin üzerinde yaklaşık beş dakika kadar turşuyu kavuralım. İsteğe bağlı olarak bol miktarda maydanoz ekleyelim ve turşu kavurmasını servis tabağına alalım.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Turşu kavurması yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası vardır. Öncelikle turşunun fazla tuzunu almak için mutlaka suyun içinde bekletmelisiniz. Ayrıca, kavurma işlemi sırasında turşunun fazla suyunu sıkmanız, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar. Eğer daha farklı bir aroma katmak isterseniz, kavurma işlemi sırasında biraz sarımsak ekleyebilirsiniz. Turşu kavurması, yanında yoğurt ile servis edildiğinde de oldukça lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori?

Güncel

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etinden Saç Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori?

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Dana Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kavurma Nasıl Yapılır?

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi ve Malzemeleri