Fasulye Turşusu Kavurması Fasulye turşusu kavurması, Karadeniz yöresine özgü, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Fasulye turşusu, diğer turşu çeşitleri kadar tanınmasa da oldukça lezzetlidir ve kavrularak tüketilmesi yaygındır. Bu yemek, özellikle Karadeniz bölgesinde sıklıkla yapılmakta ve genellikle meze olarak tercih edilmektedir. Yanında mısır ekmeği ile servis edilerek lezzeti daha da artırılabilir. Fasulye Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
Püf Noktaları Fasulye turşusu kavurmasına başlamadan önce bazı püf noktalarının bilinmesi önemlidir. Tıpkı lahana turşusu kavurması gibi, bu yemek de kişilerin damak zevkine göre çeşitlendirilebilir. Domates salçası, Karadeniz yöresine ait bu yemeğe lezzet katmak için eklenir. Acı sevenler, biber salçası kullanabilir veya biber ve domates salçasını aynı oranda (yaklaşık yarım kaşık) karıştırarak tercih edebilirler. Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır? Fasulye turşusu, diğer turşular gibi bol tuzla kurulmaktadır. Bu nedenle, fasulye turşusu kavurması yapılırken ekstra tuz eklenmemelidir. Eğer vaktiniz varsa, fasulye turşusunu en az 3-4 saat suda bekleterek fazla tuzunu alın. Karadeniz yöresinde, lezzeti artırmak için fasulye turşusu kavrulmadan önce mutlaka suda bekletilir. Vaktiniz yoksa, en az 5 dakika suda bekleterek fazla tuzunu alabilirsiniz. Suyunu süzdükten sonra turşuları elinizle sıkın. Soğanları iri kareler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kavurun. Dilerseniz kırmızı ve yeşil biber ile ince doğranmış havuç da ekleyebilirsiniz. Ardından, suyu süzülüp sıkılmış turşuları küçük doğrayarak ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin. Suyunu çektikten sonra tuzunu damak zevkinize göre kontrol edin. Baharatları ekleyerek mısır ekmeği ile servis edin. Afiyet Olsun. |