Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ciğer Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kavurma

Etli yemekler, birçok kişi tarafından hem lezzetli hem de besleyici oldukları için sıklıkla tercih edilir. Türk mutfağında etli yemeklerin önemi büyüktür. Ancak, birçok insan eti severken sakatatları pek tercih etmez. Oysa sakatatlar, ete göre daha besleyici ve doyurucudur. Özellikle ciğer, çok faydalı bir et grubudur ve en bilinen özelliği kan yapıcı olmasıdır. Evimizde ciğer oldukça sevilir ve sıkça yapılır. Misafirlerime ciğer yapmayı tercih ederim, sevmeyenler için de ciğer köftesi yaparak ikram ederim. Ciğer yemekleri, en çok Edirne taraflarında yapılır. Bugün ciğer severler için hem göze hem de damağa hitap eden ciğer kavurma tarifini paylaşacağım.

Ciğer Kavurma Malzemeleri

  • 1 kilo ciğer
  • 2 baş iri soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak ciğeri kuşbaşı doğrayalım. Ardından, ciğerin kanının çıkması için üzerine bir miktar kaynar su döküp yıkayalım ve süzelim. Daha sonra soğanları ince ince doğrayalım ve tencereye sıvı yağı koyup üzerine doğradığımız soğanları ilave edelim. Ocağa koyup kısık ateşte soğanları yumuşayana kadar kavuralım. Soğanlar kavrulunca, üzerine hazırladığımız ciğeri ekleyelim. Bir iki defa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Ciğerler suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.

Ciğerler biraz piştikten sonra biberleri yıkayıp yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayalım ve bunları da tencereye ilave edelim. Biraz karıştırıp pişmeye bırakalım. Ciğer piştikten sonra tuz, karabiber ve pul biberini ilave edip bir defa daha karıştıralım. Ciğerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağı kapatalım. Yanında güzel bir soğan salatası yaparak servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Ciğerin sağlıklı pişirilmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Öncelikle, ciğerin taze olmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca, ciğerin fazla pişirilmemesi gerekmektedir, aksi takdirde sert ve lezzetsiz olabilir. Ciğer kavurmanın yanında servis edilecek soğan salatası, yemeğin lezzetini artıracaktır. Soğan salatasını limon, zeytinyağı ve sumakla tatlandırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Soğan Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kahve Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri