Duduklu kavurma pişirme süresi ne kadardır?

Duduklu kavurmanın mükemmel kıvamı, doğru pişirme süresine bağlıdır. Etin cinsi ve parça büyüklüğüne göre değişen ideal süreler, geleneksel bu pişirme yönteminin püf noktalarını oluşturuyor.

28 Ekim 2025

Duduklu Kavurma Pişirme Süresi


Duduklu kavurma, genellikle dana veya kuzu etinden yapılan, tencerenin ağzı duduk (kapak) ile sıkıca kapatılarak kendi suyunda ve yavaş yavaş pişirilen geleneksel bir yemektir. Pişirme süresi, etin cinsine, parça büyüklüğüne ve kullanılan ocak tipine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, ortalama pişirme süreleri şu şekildedir:
  • Küçük parçalı dana eti için: 1,5 - 2 saat
  • Büyük parçalı dana eti için: 2 - 2,5 saat
  • Kuzu eti için: 1 - 1,5 saat (kuzu eti daha yumuşak olduğundan daha kısa sürede pişer)

Pişirme Süresini Etkileyen Faktörler


  • Etin tazeliği ve yağ oranı
  • Tencere tipi (döküm tencere ısıyı daha homojen dağıtır)
  • Ocak tipi (ateşin gücü)
  • Etin kemikli veya kemiksiz oluşu

İpuçları


  • Kısık ateşte pişirmek etin daha yumuşak olmasını sağlar
  • Pişirme sırasında tencerenin kapağını sık açmamak buhar kaybını önler
  • Etin pişme kontrolünü pişirme süresi sonunda bıçakla test ederek yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Kuru Biber Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Havuç Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kıyma Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Kuzu Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
Biber Kavurma Tarifi ve Malzemeleri