Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Saç Kavurma

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini hem yetişkinler hem de çocuklar severek tüketmektedir. Hanımların pek çoğu sac kavurmayı evde hazırlamak istemez. Ancak evde hazırlanışı ve yapımı oldukça kolay olan sac kavurma içerisine kullanılan malzemeler ile çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Çoğunlukla erkekler sac kavurmayı dışarıda gittikleri yerlerde tüketmektedirler. Fakat gittiğiniz yerde kullanılan etin ne olduğunu bilmediğiniz için çok da sağlıklı olmayabilir. Bunun için evde kendiniz güvenerek aldığınız kırmızı eti sacda farklı malzemeler ile buluşturarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hem bu şekilde çok daha sağlıklı bir sac kavurma yemiş olursunuz. Sadece bayramda değil diğer zamanlarda da eve misafiriniz geldiği zaman bu mükemmel sac kavurmayı hazırlayarak onlarla keyif dolu yemekler yiyebilirsiniz. İster dana etinden olsun ister kuzu etinden olsun burada önemli detay sacın üzerinde pişirilmesidir.

Saç Kavurma, burada dikkat edilmesi gereken husus ise sac kavurma yapılırken özellikle orta dereceli ateş kullanılmasıdır. Ayrıca içerisine eklenene malzemeleri de pişme sırasına göre uyguladığınızda yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır. Her kadın kendi tarzına ve ağız tadına göre farklı sac kavurma tarifi vermektedir. Bazıları bol acılı bazıları ise acısız olarak sac kavurma yemeyi tercih etmektedir. Sac kavurmanın ana maddesi et ve lezzet kata kuyruk yağıdır. Eğer kuyruk yağı kullanılmaz ise sac kavurma biraz yavan olabilir. Genellikle sac kavurmanın içerisine soğan, biber, baharatlar kullanılarak hazırlanmaktadır. Fakat kuşbaşı et kendi suyunu bırakarak pişmez ise sert bir kıvamda olabilir. Ama bu muhteşem lezzeti mutlaka kendiniz ve evinizde hazırlayarak aileniz ya da akrabalarınız ile paylaşabilirsiniz.

Saç Kavurma İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kilogram kuzu ya da dana kuşbaşı et
  • Bir miktar kuyruk yağı (İsteğe bağlı)
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber, tuz, kekik

Saç Kavurma Nasıl Yapılır?


İlk önce sacın içerisine küçük doğranmış olan kuyruk yağını ekleyerek bir miktar kavuralım. İyice kavrulmuş olan kuyruk yağının üzerine sıvı yağı ve kuşbaşı doğranmış olan etleri ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Sac kavurmanın lezzetli olmasında kuyruk yağının büyük etkisi vardır. Eğer normal yağlar ile yapılırsa bu kadar lezzetli bir sac kavurma yiyemezsiniz. Sacın içindeki etler suyunu bırakıp çekene kadar karada alt üst karıştırarak pişirelim. Diğer tarafta "soğanların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberleri de halka şeklinde doğradıktan sonra suyunu çekmiş olan etlere ilave ederek kavuralım. Bu arada domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Saca domatesleri de ekleyelim ve ocağı altını kısarak erimesini sağlayalım. Arada karıştıralım ve domatesler eridikten sonra tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kekiğini ekleyerek karıştıralım. Ocağın altını kapatalım, sac kavurma servise hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 12:14:33
Saç Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Saç Kavurma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Saç Kavurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve eşinize ra...
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırl...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap ed...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketiyor olmak önemlidir. Et, vitamin ve mineraller bakımından oldukç...
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin kalori hesaplamaları yapılmaya başlamış günlük yemek miktarları buna göre ayarlanmaya başlamışt...

 

Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori?
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Mantarlı Et Kavurma
Popüler İçerik
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma, Kavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir.Yiyecekleri kavurma yöntem...
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve...
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğer...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024