Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ot Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ot Kavurması, Türk mutfağı eşsiz lezzetlere sahiptir, birçok yemek yapılır. Özellikle etli yemekleri meşhur olsa da sebzeli ve otlu yemekleri de yapılır. Yemekler de birçoğu kavrularak yapılır. Hemen hemen her yemek kavrularak yapılır. Sade kavurma yemeklerinin de birçok çeşidi yapılır. Bunlardan başlıcaları et kavurma, kabak kavurma, pırasa kavurma ve ot kavurma daha birçok çeşidi vardır. Biz ot kavurma yapalım. Ot kavurma genelde ilkbahar ve yaz ayların da yapılır. Çünkü yemek yapılacak otlar bu aylar da yetişir. Otları her yerden rahat bir şekilde bulabiliriz. Pazar ve manavlar da yaz ayları boyunca bulunur. Ot kavurma tek başına yapılmaz en az 3,4 çeşit ot olması gerekir.

Bu yemek çok şifalı ve doyurucu bir yemektir.

Ot kavurması tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 tutam ebegümeci
  • 1 tutam ısırgan otu
  • 1 tutam gelincik otu
  • Pırasanın yeşil kısımları
  • Biraz pancar sapı
  • 5,6 dal taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kâse yoğurt
Ot kavurma nasıl yapılır?

İlk önce otları bir güzel temizleyip yıkayalım. Sonra irice bir şekilde hepsini doğrayalım. Sonra geniş bir tavaya yağı alalım biraz kızdırıp üzerine otları koyalım. Kapağını kapatmadan ve otların sulanmasına izin vermeden ara sıra karıştırarak pişirelim. Otlar taze olduğundan zaten çabuk pişer. Piştikden sonra tunu ve pul biberini atalım bir defa daha karıştırıp ocağı kapatalım. Biraz soğuduktan sonra sarımsakları ezip yoğurt da katalım. Sonra ot kavurmasını bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve servis yapalım.

Ot Kavurması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Fasulye Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Un Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Koyun Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri