Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırlayabilir veya sadece ciğer kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Bu işlem sadece sizin sakatatla olan ilişkinize bağlıdır. Kuzu ciğeri özellikle dana ciğerine oranla çok daha hafif olmasından dolayı ve kendine özgü bir lezzete sahip olmasından dolayı tarifimizi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Kuzu ciğer kavurma hazırlarken özellikle ciğeri yıkamamanızı öneriyoruz. Çünkü suyla temas ettirilen kuzu ciğeri kendine has yumuşaklığını yitirerek sertleşebiliyor ve bu yüzden yıkanmaması gerekmektedir. Bazı kuzu ciğer kavurma tariflerinde ciğerin yıkanması önerilse de biz tarifimizde kesinlikle ciğeri yıkamayarak kâğıt havlu yardımıyla iyice silebiliriz. Bu ayrıntıların ardından artık mükemmel bir kuzu ciğer kavurma yemeğimizi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin dileklerimle.

Kuzu Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu ciğeri veya takım olabilir böbrek. Yürek
  • 2 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Servis Esnasında Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1-2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet limon suyu

Kuzu Ciğer Kavurma Nasıl Yapılır?


Kuzu ciğer kavurma hazırlamaya öncelikle kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğrayarak başlayalım. Ardından kuzu ciğerin üzerinde bulunan ince zarı sıyırarak aldıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayarak hazır hale getirelim. Ciğerleri kavuracağımız uygun bir tavayı ocağa alarak önce tavayı ısıtarak üzerine sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine ilk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini ekleyerek ciğerler renk değiştirene kadar ve bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan ciğerlerin üzerine piyazlık doğradığımız kuru soğanları ve sarımsakları ekleyerek soğanlar renk değiştirene kadar kavurma işlemimize devam edelim.

Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine çekirdeklerini temizleyerek yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Üzerine kabukları soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve domatesler kendi bıraktıkları suyu hafifçe çekince üzerine domates salçası ve biber salçası ilave ederek salçaların çiğ kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurmayı sürdürelim. Şayet kuzu ciğer kavurmasını yaz aylarında domates bolluğunda hazırlarsanız salçalar arzuya göre daha az miktarlarda da kullanabiliriz. Ciğer kavurmamızın üzerine son olarak da lezzetini artırmak için baharatlar ve tuzunun ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.

Hazır hale gelen kuzu ciğer kavurmamızın servis sırasında kullanacağımız kuru soğanların kabuklarını soyalım ve küçük bir tavayı ocağa alarak içine bir miktar sıvı yağ ekleyerek yağı ısıtalım. Ardından ısınan yağın üzerine piyazlık doğranmış soğanları atarak hafifçe kavurarak tavayı ocaktan alalım ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz, sumak, limon suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız kuzu ciğer kavurmasının yanında soğan sote ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:42:27
Kuzu Ciğer Kavurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kuzu Ciğer Kavurma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Ciğer Kavurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğ...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti bi...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı s...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de...
Saç Kavurma
Saç Kavurma
Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini...
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı Soğan Kavurması
Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlaman...
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana Etinden Saç Kavurma
Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve eşinize ra...
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok ...
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması
Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap ed...
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu Saç Kavurma
Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketiyor olmak önemlidir. Et, vitamin ve mineraller bakımından oldukç...
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori?
Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin kalori hesaplamaları yapılmaya başlamış günlük yemek miktarları buna göre ayarlanmaya başlamışt...

 

Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori?
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Mantarlı Et Kavurma
Popüler İçerik
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma
Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim. Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli Malz...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıy...
Pazı Kavurma
Pazı Kavurma
Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Y...
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma
Yaprak Kavurma, Kavurma (soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir.Yiyecekleri kavurma yöntem...
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması
İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve...
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma
Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğer...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024