Tavuk soğan kavurma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için tavuk soğan kavurma, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Doğru pişirme teknikleri ve küçük sırlarla bu klasik tarifin enfes sonuçlar vermesini sağlayabilirsiniz.
Tavuk Soğan Kavurma Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 4 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
- Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Baharatları ekleyip karıştırın
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
Püf Noktaları:
- Tavukları çok küçük doğramayın, pişerken küçülürler
- Soğanları iyice kavurmak lezzet için çok önemli
- Tereyağı kullanmak yemeğe lezzet katacaktır
- Salçayı yağda kavurmak rengini ve kokusunu açar
- Son aşamada su ekleyip pişirmek tavukların yumuşak olmasını sağlar
- Dilerseniz son dakika bir kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz
- Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
Not: Tavukları marine etmek isterseniz; 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve karabiberle 15-20 dakika bekletebilirsiniz.
|