Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Antep Ciğer Kavurma

Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmış bir tattır. Ancak ciğeri değişik olarak yapmak isterseniz sizin için bir alternatif olan Antep ciğer kavurmasını denemelisiniz. Antep de hazırlanan ciğer kavurması ya da mangalda ciğer kızart...

Çekirdek Kavurma

Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arkadaşlarla muhabbet ederken, televizyon izlerken, yürüyüş yaparken, boş zamanlarımızı değerlendirmenin bir diğer adıdır, çekirdek yemek.Öncelikli olarak tükettiğimiz çek...

Koyun Eti Kavurma

Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Koyun eti kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Fakat koyun eti biraz daha geç pişer bu nedenle haşlayarak önce pişirmek sonra kavurmak gerekir. Ekmek banarak ...

Tavada Et Kavurma

Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık pişirmek oldukça kolay olmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus etlerin kendi barındırdığı suyunu kaybetmeden pişmesidir. Çünkü eti ne kadar fazla kavurursanız pişen et o kadar sert ve ...

Kuzu Eti Kavurma

Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize yapacağınız yemeklerde tercih edebilirsiniz örneğin kuzu kaburga dolması oldukça zahmetli görünse de pişimi çok kolaydır. Kuzu etini her yemeğe tercih edebilirsiniz örneğin bir karnı yarık...

Saç Kavurma

Saç Kavurma, özellikle kurban bayramında sıklıkla yapılan bir kavurma çeşididir. Aslında normal zamanlarda da istediğiniz zaman sac kavurma yapabilirsiniz. Genellikle kuzu eti ya da dana eti kullanılarak sac kavurma yapılmaktadır. Bu kavurma çeşidini hem yetişkinler hem de çocuklar severek tüketmektedir. Hanımların pek çoğu sac kavurmayı evd...

Kıymalı Soğan Kavurması

Kıymalı soğan kavurması evde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklarınıza et yedirmekte ya da soğan yedirmekte zorlanıyorsanız bu besinlerden yararlanmalarını sağlayabilmek için bu yemeği hazırlamanız yararınıza olacaktır. Çok rahat bir şekilde birkaç dakikada hazırlayabileceiniz bu yemeği ...

Dana Etinden Saç Kavurma

Dana etinden saç kavurma Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan bir et yemeğidir. Özellikle saç kavurma ile yaptığınız kırmızı eti lavaş ile yemek pek çok kişinin tercih ettiği bir menü olarak da karşımıza çıkabiliyor. Çocuklarınıza ve eşinize rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu yemeği misafirleriniz geldiği zaman yanında pirinç pilavı ve...

Kuzu Ciğer Kavurma

Kuzu Ciğer Kavurma, çok leziz olduğu kadar da ciğer yemekleri arasında en meşhur tarifler arasında yer almaktadır. Genellikle kuzu ciğeri takım şeklinde yani böbrek ve yürekle beraber satılır. Bu yüzden isterseniz kavurmanızı takım şeklinde de hazırlayabilir veya sadece ciğer kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Bu işlem sadece sizin saka...

Kuşbaşı Kavurma

Kuşbaşı kavurma, kuşbaşı kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir besindir. Kuşbaşı kavurma sade, sebzeli yapılabilir ve çok sevilerek tüketilir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak isteyenlerin kesinl...

Pırasa Kavurması

Pırasa Kavurması, Pırasa yılın her mevsimi yetişen, genelde yaprakları yenen bir bitki türüdür. Pırasanın birçok yemeği yapılır. Özellikle zayıflamak isteyenler için pırasa yemeği önerilir. Pırasa hemen hemen her mutfakta yapılır. Her damağa hitap eder, oldukça lezzetli yemekleri yapılır. Biz bugün çok kolay ve pratik olan pırasa kavurma yap...

Kuzu Saç Kavurma

Kuzu saç kavurma, et tercihe göre ister kuzu ister dana eti olsun sağlık açısından oldukça faydalı besin maddelerinden biridir. Ancak etin faydalarından yararlanabilmek için doğru tüketiyor olmak önemlidir. Et, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Fosfot, potasyum, kalsiyum, demir mineralleri haricinde A, C,...

Et Kavurma Kaç Kalori?

Et Kavurma Kaç Kalori, Et yemekleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Günümüzde ise sağlıklı beslenme ve formda kalma olayları için bütün besinlerin kalori hesaplamaları yapılmaya başlamış günlük yemek miktarları buna göre ayarlanmaya başlamıştır.Et kavurma 100 gramlık bir porsiyon için 380 - 400 kalori arasındadır....

Sebzeli Et Kavurma

Sebzeli Et Kavurma, Bugünkü yemeğimizin adı sebzeli et kavurmasıdır. Şimdiden afiyetle yiyeceğinizden eminim.Sebzeli Et Kavurma İçin Gerekli MalzemeleriAltı yüz gram dana eti,Kuyruk yağı,Dört tane domates,Üç tane yeşil sivri biber, isteğe göre kırmızıbiber de kullanılabilir....

Kıyma Kavurma

Kıyma kavurması, ailece severek yiyebileceğimiz et yemekleri arasında ilk sırayı alır. Ayrıca çocuklarımızın büyümesi için gerekli olan vitaminler kıyma kavurma da mevcuttur. Öncelikli olarak kıymanın bilinen bir kasaptan alınması şarttır. Bunun sebebi ise kesim esnasında etin bakterilerden uzak olması ve hijyen açısından sağlıklı olmas...

Pazı Kavurma

Pazı kavurma, pazı, ıspanak ile aynı aileye ait bir sebzedir. Yaprakları çok ve oldukça iridir. Kendiliğinden kırlarda ya da bahçelerde yetişebilir. Yaprakları bol miktarda A ve C vitamini barındırır. Öksürüğe faydalıdır. Lapa şeklinde hazırlanır basura uygulanırsa iyi gelir. Yaprak kısmı salata şeklinde hazırlanarak yenebilir. İştah aç...

Yaprak Kavurma

Yaprak Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek ısıda ve çok az miktarda yağ kullanılması sonucu pişirilme işlemidir. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir kademedir. Örnek kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir işleme uğramada...

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması, öncelikle yeteri kadar işkembe temin edilerek pişirilmesi sonrasında baharatlarla tatlandırılarak hazırlanan son derece lezzetli ve bir hayli hazırlaması kolay bir yemektir. Özellikle işkembe ile hazırlanan farklı yemeklerden hoşlanmayalar için denemeye değer işkembe kavurma yemeğini tavsiye edebiliriz. Sizlerde bu mü...

Dana Ciğer Kavurma

Dana Ciğer Kavurma, geleneksel olarak Türk mutfağında sakatat çeşitlerinden en çok beğenilerek yapılan lezzetli kavurma türünden birisidir. Dana ciğerini bu kadar özel yapan ise sağlıklı bir et türünün olmasıdır. İçerisine eklenen malzemeler ile hazırlanan dana ciğer en iyi lezzetlerden biri olmaktadır. Ancak dana ciğerin bu kadar lezzetli o...

Soğanlı Mantar Kavurma

Soğanlı mantar kavurma,  Mantar herkes tarafından çok fazla tüketilen bir bitki olmasa da bir çoğumuz tarafından sevilerek tüketilmektedir. Birçok market ve manav reyonlarında yaz kış bulabileceğimiz mantar ile enfes yemekler hazırlayabiliriz. Mantar benim çocukluğumda güzel anılar bırakan bir bitkidir. İlk bahar yağmurlarının ardı...

Dana Eti Kavurma

Dana Eti Kavurma, Dana eti, sığırların yavrusu olan danadan elde edilen ettir, yemekler ve kavurmalar için tercih edilen hayvandır. İyi bir kavurma için dananın kol, gerdan ve budu tercih edilir. Ama kol, bu da göre daha yumuşaktır, arka butlar kas yaptığı için serttir. Ön kollarda kas yoktur bu yüzden kavurma daha yumuşak ve lezzetli o...

Düdüklüde Et Kavurma

Düdüklüde Et Kavurma, Düdüklü tencere, sebze ve et türlerinin pişiriminde bize en yardımcı olan mutfak gereçlerinden biridir. Dikkatli kullanımı gerekmekte olan düdüklü tencere pişireceğimiz ürün ne kadar zor pişken sebze veya et türü olursa olsun hızlı ve daha lezzetli şekilde pişmesini sağlamaktadır. Günümüzde dijital, düğme sistemli,...

Patatesli Et Kavurma

Patatesli Et Kavurma, et ve patates ikisi bir arada muhteşem bir ikili olmaktadır. Genellikle et kavurmasının içerisine isterseniz patatesi dilimleyerek beraber pişirebilirsiniz. İsterseniz ayrı patates kızartması şeklinde hazırlayarak, eti kavurup ikisini beraber servis yapabilirsiniz. Özellikle et protein bakımından oldukça zengin bir besi...

Un Kavurması

Un Kavurması, denildiği zaman akla ilk gelen bebek maması olur. Anne sütünden sonra katı gıdaya geçen bebekler için oldukça güzel ve kilo aldırıcı bir besindir. 8 aydan sonra yedirilmesi uygundur fakat bana soracak olursanız herkes yedirmeyin diye laf söyler ancak anne sütü emmeyen bebekler de bu mamaya başlama 3.5 4 ayda olabilir. Hazır mam...

Kavurma

Kavurma, kurban bayramının vazgeçilmez yemeklerinden olan kavurma, kurban bayramı haricinde de sık sık sofralarda yerini almaktadır. Et yemekten vazgeçemeyen kişiler için hem pratik hem de lezzetli bir yemek türüdür. Tek başına tercih edilebileceği gibi yanında pirinç pilavı ile de sıkça tercih edilmektedir. Kavurma, çok basit bir yemek...

Kabak Kavurması

Kabak kavurması, Kabak, ülkemizde çok yetişen sebzeler arasındadır. Hemen hemen ülkemizin her bölgesinde kabak yetiştirmek mümkündür. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından son derece sağlıklı bir besin kaynağıdır. Kabağın içerisinde az miktarda yağ bulunmaktadır ve antioksidanlar bakımından da oldukça zengin bir sebze olan ...

Soğanlı Et Kavurma

Soğanlı Et Kavurma, Protein deposu bu tarifte bolca soğan kullanarak lezzetli bir et kavurma yapabileceksiniz. Bu yazıda belirtilen malzemeler dört kişilik olarak ayarlanmıştır. Siz dilerseniz malzemeleri azaltabilir ya da artırabilirsiniz. Şimdi önce malzemeleri belirtelim ve ardından da tarifimizi verelim.Soğanlı Et ...

Yoğurtlu Ispanak Kavurması

Yoğurtlu ıspanak kavurması, Ispanaktaki vitamin ve mineraller herkes tarafından bilinmektedir. Ispanak çorbası, böreği, kavurması ile lezzetli ve sağlık açısından çok faydalı bir besin olarak tüketilir. Özellikle yaşlı ve gelişim çağındaki çocukların ıspanak tüketmesi önerilir. Şimdi sizlere yoğurtlu ıspanak kavurmasının tarifini sunacağım.<...

Yumurtalı Fasulye Kavurması

Yumurtalı fasulye kavurması, Yaz aylarının vaz geçilmez sebzesidir. Kıştan başlarız yaz gelse de taze fasulyeler çıksa bir güzel pişirip yesek demeye. Taze fasulye lezzeti kadar vitaminlidir de. Yaz aylarından donduruculara saklanır veya kurutulur her hali ayrı bir lezzetlidir fasulyenin, Taze fasulye etli yapıldığı gibi zeytin yalıda yapıla...

Mantarlı Et Kavurma

Mantarlı Et Kavurma, Kuzu eti yerine sote yapmak için diğer yumuşak etleri de kullanabilirsiniz. Bunlar bonfile, ciğer ya da piliç olabilir. Etleri sote ederken tencerenin kapağının kapatılmaması sotenin kıvamında pişmesi için önemlidir. İsteğe göre et soteye 1 çorba kaşığı krema da kullanabilirsiniz. Defne yaprağı veya taze kekik ile s...

Taze Fasulye Kavurması

Taze Fasulye Kavurması; Fasulyenin besin değerinin ne kadar yüksek olduğunu herkes bilir. Çeşitli yemek tarifleriyle sofraların ve yaz aylarının vazgeçilmez besini olan fasulyenin, en çok tercih edilen tariflerinden birisi de taze fasulye kavurmasıdır.Taze Fasulye Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri

Mantar Kavurma

Mantar Kavurma, Mantar, nemli ortamda yetişen bir bitki türüdür. Özellikle yemekler de kullanılan mantar lezzet bakımından çokça sevilmektedir. Lezzeti kadar verdiği faydalarla da çok önemli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar özellikle çocuklar tarafından tüketilmelidir. Çünkü mantar bakır açısından zengindi...

Yumurtalı Pırasa Kavurması

Yumurtalı Pırasa Kavurması, bu yemeğin haftada en az bir gün pişmesinde fayda vardır çünkü ıspanak kadar faydalı bir yemektir. Özellikle gelişme çağındaki ccukların mutlaka yemesi gerekir. Sağlıklı bir şekilde gelişim sağlayacaktır.Yumurtalı Pırasa Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri1 adet kuru so...

Kurutulmuş Fasulye Kavurması

Kurutulmuş fasulye kavurması, yaz aylarında kışa hazırlık olması için çeşitli sebzeler kurtuluruz. Örneğin yeşil fasulye, patlıcan, biber, domates, bamya gibi daha birçok sebze kurutmaktayız. Yazın en taze ve en doğal sebzelerini özenle seçip kış için kurutuyoruz. Yazdan kuruttuğumuz sebzeleri kış aylarında haşlatıp çeşitli yemekler yapabili...

Havuç Kavurması

Havuç kavurması, Havuç, dünyada ve ülkemizde belirli alanlarda ve belirli miktarlarda üretilip tüketilen bir sebzedir. Havucu sevmeyen yoktur. Büyük, küçük herkes havucu yemektedir. Havucu tüketme şekilleri farklıdır. Mesela, salatalara, tatlılara konulabilir. Havucun kavurması çok lezzetli ve tadı damağınızda kalacak kadar enfestir. Havucu ...

Balık Kavurma

Balık Kavurma, Balık vücudumuz için çok faydalı bir besin kaynağıdır. Balığın içerisinde A vitamini, D vitamini ve B12 vitaminleri bulunur. Balığın faydalarından biraz bahsedelim.Balığın Faydaları Nelerdir?Zihni güçlendirir ve tüm gün boyunca yorulan beyinin dinlenmesini sağlar.Sadece zi...

Dana Kuşbaşı Kavurma

Dana kuşbaşı kavurma: Dana kuşbaşı kavurma an mütevazi yemek masalarının da en görkemli yemek masalarının da baş tacıdır. Kavurmaya birkaç küçük dokunuşla en lüks restoranlar da değerinin 4-5 katı fazla paralara tatmak mümkündür. Oysa en kolay yapılabilecek et yemeğidir. Özellikle kurban bayramlarında hemen hemen her evden aynı kavurma kokus...

Kavurma Kaç Kalori?

Kavurma Kaç Kalori, mutfaklarda enfes tadıyla et yemekleri arasında yer almasını yanı sıra eski çağlardan günümüze kadar ulaşan bir et saklama yöntemidir. Bu yöntemle kavrularak saklanan kırmızı ete ise kavurma adı verilmektedir. Kavurma işlemine başlamadan önce sığır, dana, koyun veya kuzu etinin kavurma olabilecek az yağlı löp etlerin...

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı pazı kavurması, Sabah kalkıp "acaba kahvaltıya ne yapsam" diye düşünürken, sabah kahvaltısını öğlen yemeği niyetine yiyenlerdenseniz işte hem pratik hem de enfes Yumurtalı Pazı Kavurması tarifi.Yumurtalı Pazı Kavurması için Gereken Malzemeleri1 Bağ Pazı3 Adet Yumur...

Patlıcan Kavurma

Patlıcan kavurma, sebze yemekleri sevenlerin en çok tercih ettikleri ana yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yaz mevsiminde ne yiyeceğiz sorunu yaşayanların da tercih ettikleri yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Patlıcan yemeklerini seven kişiler arasında yer alıyorsanız bu yemeği kesinlikle çok beğenecek ve zahmetsi...

Tavuk Ciğer Kavurma

Tavuk ciğer kavurması, Ülkemizde yemek kültüründe tavuğun büyük önemi vardır. Misafirlerimiz geldiğinde ilk önce yapacağımız yemeklerin başında geliyor tavuk. Büyük, küçük herkesin severek yediği tavuğun sadece eti değil, suyundan ve ciğerlerinden de faydalanabiliriz. Tabi birçok çeşitli yerlerde kullanabiliriz. Tavuğun Ciğeri de tavuk kadar...

Yumurtalı Ispanak Kavurması

Yumurtalı Ispanak Kavurması, besin değerleri faydalı ve yüksektir. Zaten iki besinde ayrı ayrı olduğu zaman yararları büyüktür. Yumurtalı ıspanak kavurması hem lezzeti hem de içerisindeki besin değerleri bakımından bazı rahatsızlıkların ilacıdır.Yumurtalı Ispanak Kavurması İçin Gerekli Malzemeleri

Patates Kavurması

Patates kavurması, patates kavurması çok sevilerek tüketilen bir yemek ve meze tarifidir. Sade veya etli yapılabilir. Yemeklerin yanında çöm sevilerek tüketilir. Pilavların yanında çok hoş olur. Okullarda yapılan kermeslerde, kadınlar arası yapılan günlerde, beş çaylarında, sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerin de tüketilir. Akşam yemekl...

Et Kavurma

Et kavurma, Yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde sıklıkla yapılan bir tariftir. Çünkü doğu bölgesinde hayvan yetiştiriciliği çok yaygın olduğundan dolayı tüketimi de bol miktarda olmaktadır. Kalori oranı sebzelere oranda çok daha fazla olduğu için diyet yapan bireylerce pek de tercih edilebilen bir yemek değildir. Özellikle yüksek tansiyon...

Et Kavurma

Et kavurma, Yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde sıklıkla yapılan bir tariftir. Çünkü doğu bölgesinde hayvan yetiştiriciliği çok yaygın olduğundan dolayı tüketimi de bol miktarda olmaktadır. Kalori oranı sebzelere oranda çok daha fazla olduğu için diyet yapan bireylerce pek de tercih edilebilen bir yemek değildir. Özellikle yüksek tan...

Zeytinyağlı Fasulye Kavurması

Zeytinyağlı fasulye kavurması, ülkemizde Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasındadır. Fasulye özellikle yaz aylarında manavlarda ve pazarlarda sıkça karşılaştığımız taze fasulyenin Lezzeti çok güzeldir. Yaz aylarında kolaylıkla bulduğumuz taze fasulyeyi, kış ayında ise bahçelerimizden topladığımız ya da pazardan aldığımız taze fas...

Biber Kavurma

Biber Kavurma, Biber vitamin deposu olan bir sebze çeşididir. Birçok yemek tarifi yapılmaktadır. Bunlardan biri de biber kavurmadır. Benim de sıklıkla yaptığım bu tarif, kuru biberle yapılmaktadır. Tarife geçmeden önce biberin nasıl kurutulduğunu anlatmak isterim. Öncelikler yaz mevsiminde kurutmalık biberler alınır yıkanır. İster yemeklik d...

Dana Kavurma

Dana kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta ve az miktarda yağ kullanılarak pişirilme işlemidir. Kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen sadece yemeğin hazırlanmasında bir kademedir. Örnek verirsek kurban bayramlarına özgü kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçb...

Ispanak Kavurması

Ispanak Kavurması, ıspanak amararhaceae familyasından olan yaprağı koyu yeşil, parlak ve etli, sarımsı yeşildir. Çocukluğumuzdan bu yana Temel Reis tarafından ve ailelerin faydalarını anlatmakla bitirilemeyen protein bakımından oldukça yüksek olan besindir. A, B, C, E grubu vitaminlerini içerir. Magnezyum, fosfor, iyot minerallerini ve demir...

Kahve Kavurma

Kahve Kavurma, Kahve kavurma, yeşil kahve taneciklerin içtiğimiz yani bildiğimiz hale gelmesi için taneciklerin kavrularak kahverengi rengini almasına denir. Kahve kavrulmadan önce yeşil haliyle uzun süre saklanabilir fakat kavrulduğu zaman en fazla 2-3 hafta içinde tüketilmelidir. Kahvenin kavrulması yeşil kahve çekirdeğindeki saklı kalan a...

Ot Kavurması

Ot Kavurması, Türk mutfağı eşsiz lezzetlere sahiptir, birçok yemek yapılır. Özellikle etli yemekleri meşhur olsa da sebzeli ve otlu yemekleri de yapılır. Yemekler de birçoğu kavrularak yapılır. Hemen hemen her yemek kavrularak yapılır. Sade kavurma yemeklerinin de birçok çeşidi yapılır. Bunlardan başlıcaları et kavurma, kabak kavurma, pırasa...

Kavurma Makarna

Kavurma makarna, yapımı çok kolay bir yemektir. Öncelikli olarak çocuklar tarafından sevilen yemeklerin başında gelir. Makarna doyurucu olup besin, değeri yüksektir. Makarnanın fazla tüketilmesi halinde zararları da vardır. Bunların başında aşırı kilo alma ve kabızlık gelir. Bu sebepten dolayı makarnayı aşırı tüketmemiz yanlış olur. Özellikl...

Soğan Kavurması

Soğan kavurması, Ülkemizde soğan sebzesinin büyük önemi vardır. Hemen hemen her bölgemizde yetiştirilen soğanın kullanım alanı oldukça geniştir. Genelde yemeklerde sıkça kullandığımız soğan vaz geçilmez bir antibiyotiktir. Soğan kavurması da bir yemek çeşididir.Soğan kavurması için gerekli olan malzemeler...

Arnavut Ciğer Kavurma

Arnavut Ciğer Kavurma, Arnavut ciğeri denilince hemen aklımıza onlarca çeşit Arnavut ciğeri tarifleri geliverir. Aslına bakarsanız Arnavut ciğerinin bir de kendine özgü öyküsü de vardır bunu da yazmadan geçemeyeceğim. Osmanlı döneminde asfalt olmadığı dönemlerde kaldırım taşları ile yollar yapılırmış ve kaldırım taşı ustaları da Arnavut...

Tavuk Kavurma

Tavuk Kavurma, Tavuk, sülüngiller familyasından evcilleştirilebilen bir kuş türüdür. Genelde çiftliklerde ve kümeslerde yetiştirilir. Dünyada en fazla sayıda bir kuş türü hayvanıdır. İki farklı şekilde faydalanırız eti ve yumurtasından, yumurta ile çoğalırlar. En lüks restoranları, mutfaklarımızı ve sofralarımızı süsleyen tavuk kavurmasının ...

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma, Türk mutfağının ve et yemeklerinin vazgeçilmezlerinden ilk sırada yer alan çoban kavurma hazırlayacağız. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan oldukça leziz yumuşacık etlerin kullanıldığı çok az sulu bir et yemeğidir. Bu et yemeğini hazırlamak için önce kuzu etini kasabımızdan kuzu but şeklinde isteyebiliriz. Kasaptan aldığım...

Fındık Kavurma

Fındık Kavurma, Fındık Karadeniz bölgesinin Trabzon iline ait olan o bölgedeki insanların altın değerin de gördüğü besinlerden biridir. Tarlada yetiştirirler ve birçok kişi Trabzon da fındık toplama zamanlarında para kazanmak için çalışırlar. Aslına bakılacak olursa zevklidir. Sadece Trabzon bölgesinin insanları için değil diğer insanlar içi...

Kavurma Nasıl Yapılır

Kavurma nasıl yapılır, kavurma özellikle kurban bayramlarının geleneksel yemeklerinden biridir. Ancak kavurmayı sevenler bunu her zaman pişirmeyi tercih ederler. Özellikle et yemeden doymam diyenler için vazgeçilmez ve oldukça pratik bir tariftir. Tek başına bile mükemmel bir menü olur. Fakat kavurma yaparken bazı püf noktalarını da bilmek g...

Kuzu Kavurma

Kuzu Kavurma, Kavurma (Soteleme) yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta çok az miktarda yağ kullanılarak pişirilme işlemidir verilen addır. Yiyecekleri kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılacağı gibi bazen de yemeğin hazırlanmasında bir aşamadır. Örnek; Et kavurma yemeği etin kavurma yöntemiyle pişirilip başka hiçbir ...

Turşu Kavurması

Turşu Kavurması, ilk defa duyanlar için çok ilginç gelebilir, ancak son zamanlarda en sık yapılan kavurmalar arasındadır. Turşu kavurmasının en çok Karadeniz bölgesinde yaşayan kişiler severek tüketmektedir. Özellikle kış aylarında ister akşam yemeğinde isterseniz çayın yanına hazırlayabileceğiniz çok farklı bir lezzettir. Oldukça basit olan...

Domatesli Kavurma

Domatesli kavurma, domatesli kavurma çok lezzetli bir kavurma çeşididir. Sade et kavurmasına nazaran daha hafif bir kavurmadır. Oldukça lezzetli güzel bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışan bir yemektir. Oldukça lezzetli bir yiyecektir. Ekmek banarak yemek çok başka bir lezzettir. Kilo problemi olmayanların olsa da birkaçamak yapmak ist...

Fasulye Turşusu Kavurması

Fasulye turşusu kavurması, çeşitli yörelerde sıklıkla tüketilen yemekler arasında yer almaktadır. Fasulye turşusu, çok bilinmese de diğer turşular kadar lezzetli bir turşudur. Genellikle kavurarak tüketilmesi tercih edilmektedir. Karadeniz yöresinde sıklıkla yapılan bu yemek, bir çeşit meze olarak davet sofralarında ikram edilebilir. Ka...

Kuru Biber Kavurması

Kuru biber kavurması: Kurutulmuş sebze kış aylarının vazgeçilmez besinidir. Yaz aylarından en tazeleri özenle tek tek seçilerek kurutulan çeşitli sebzeler kış aylarında mutfağımızda elimizin altında hazırdır. Kışın ne yazda olduğu gibi taze ne de organik sebze bulamayız bulduklarımız ya çok pahalı ya da serada yetişmiş hormonlu sebzeler...

Ciğer Kavurma

Ciğer Kavurma, Etli yemekleri birçoğumuz çok severiz hem lezzetli olur hem de besleyici olur. Etli yemekler Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Bir çoğumuz eti sevsek de sakatatları fazla sevmeyiz. Ama sakatatlar ete göre daha besleyici ve doyurucudur. Mesela ciğer çok faydalı bir et grubudur. En bilinen özelliği kan yapar. Bizim evde ciğer old...

Fasulye Kavurması

Fasulye kavurması, fasulye kavurması çok sevilen yemeklerden biridir. Yanına yapılan pirinç pilavı ve ayran eşliğinde mükemmel bir sofra hazırlamış olursunuz. Etli ya da sade olarak yapabilirsiniz. Oldukça sağlıklı besinler arasında yer alır. Yapımı da kolay ve pratiktir. Yeşil fasulye mevsiminde alınıp derin dondurucuda saklanarak kış aylar...

 

Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Saç Kavurma
Kıymalı Soğan Kavurması
Dana Etinden Saç Kavurma
Kuzu Ciğer Kavurma
Kuşbaşı Kavurma
Pırasa Kavurması
Kuzu Saç Kavurma
Et Kavurma Kaç Kalori?
Sebzeli Et Kavurma
Kıyma Kavurma
Pazı Kavurma
Yaprak Kavurma
İşkembe Kavurması
Dana Ciğer Kavurma
Soğanlı Mantar Kavurma
Dana Eti Kavurma
Düdüklüde Et Kavurma
Patatesli Et Kavurma
Un Kavurması
Kavurma
Kabak Kavurması
Soğanlı Et Kavurma
Yoğurtlu Ispanak Kavurması
Yumurtalı Fasulye Kavurması
Mantarlı Et Kavurma
Popüler İçerik
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma
Antep Ciğer Kavurma, ciğeri çoğunlukla herkes kızartma ya da Arnavut ciğeri olarak tercih etmektedir. Aslında bu iki lezzet geleneksel olarak alışılmı...
Çekirdek Kavurma
Çekirdek Kavurma
Çekirdek kavurma, Evlerimizde tükettiğimiz kuruyemişlerin başında gelen çekirdek oldukça lezzetlidir. Başlayınca bırakması da bir o kadar zordur. Arka...
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Koyun Eti kavurma, koyun eti kavurma herkesin çok severek tükettiği yiyeceklerdendir, kimsenin hayır demeyeceği protein bakımından oldukça zengin bir ...
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma
Tavada Et Kavurma, özellikle kavurma yaparken pişirilen etler biraz sert olmaktadır. Ancak tavada hazırlanan et kavurmasını hem sulu hem de yumuşacık ...
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Kuzu eti kavurma: Kuzu eti kırmızı etler arasında en kolay pişen ve en yumuşak ettir. Kavurması en az zaman alan kuzu etini ani gelen misafirlerinize ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Ciğer Kavurma
Çekirdek Kavurma
Koyun Eti Kavurma
Tavada Et Kavurma
Kuzu Eti Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024